Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πολεμάμε το παλιό, το διεφθαρμένο! Και… τραγουδάμε!

Η υποψήφια Δήμαρχος Ειρήνη Κατσινοπούλου
Πλήθος κόσμου καταχειροκρότησε την ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου Ειρήνης Κατσινοπούλου.
Καταξιωμένοι και νέοι ερμηνευτές  ένωσαν τη  φωνή τους για το Δίκτυο Πολιτών- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο! Οι: Κ. Βέττα, Ρ. Χρηστίδου, Σ. Τσιλίκης, Β. Παναγιωτίδης κ.α


   «Σε μια περίοδο που θεμελιώδη δημοκρατικά, κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα έχουν ισοπεδωθεί, έχουμε ένα μεγάλο όπλο. Την ψήφο μας. Είναι η μεγάλη ώρα να στρέψουμε το χέρι και να δείξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ. Και να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει : ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!» Αυτό το μήνυμα έστειλε χθες το βράδυ, στην κατάμεστη πλατεία Έρωτα, η υποψήφια Δήμαρχος Ειρήνη Κατσινοπούλου που αποχώρησε από το βήμα της κεντρικής εκδήλωσης του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο καταχειροκροτούμενη και με το σύνθημα «ήρθε η ώρα της ανατροπής» να «γεμίζει» τον αέρα.
    Η Ειρήνη Κατσινοπούλου μίλησε για όλους και όλα. Ενδεικτικά τα σημεία της ομιλίας της που αναφέρονται στη σημερινή πραγματικότητα του δήμου, τους δήθεν «ανεξάρτητους» ανθυποψήφιους της, αλλά και στο ριζοσπαστικό πρόγραμμα του Δικτύου Πολιτών. Η Ε. Κατσινοπούλου τόνισε: «η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο σημείο μηδέν μετά και την εφαρμογή του Καλλικράτη (περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης κατά 60% τα τρία τελευταία χρόνια, υπονόμευση και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, κατάργηση φορέων και δομών, χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών) με αποτέλεσμα να αποξενωθούν  ακόμα περισσότερο οι πολίτες από το θεσμό.  Εμείς δώσαμε τη μάχη των περασμένων δημοτικών εκλογών με ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στο μνημόνιο και το εργαλείο εφαρμογής του στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον Καλλικράτη. Μας έλεγαν ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τις δημοτικές εκλογές, ότι αρκούν οι καλές προθέσεις και οι ικανοί δημοτικοί άρχοντες. Τέσσερα χρόνια μετά, οι μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν τη ζωή και τον τόπο μας, δείχνουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πόσο εγκληματικά παραπλανητική ήταν αυτή η στάση».
«Λίγες μέρες μας χωρίζουν και από την απόφαση για την πόλη μας» συνέχισε η υποψήφια Δήμαρχος. «Η επόμενη θητεία των δημοτικών Αρχών είναι πέντε χρόνια. Πέντε χρόνια είναι πάρα πολλά. Φτάνουν να ολοκληρώσουν την κοινωνική καταστροφή. Να ολοκληρώσουν την τελειωτική εγκατάλειψη της πόλης. Φτάνουν για να χάσει το Ηράκλειο οριστικά το τρένο του 21ου αιώνα. Και ταυτόχρονα πέντε χρόνια φτάνουν για εφαρμοστεί το δικό μας πρόγραμμα. Το πρόγραμμα της ανακούφισης των αδύναμων, της  αναδιανομής των βαρών από τους ασθενέστερους στους λίγους ισχυρούς, της υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών, το πρόγραμμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης, Το πρόγραμμα της πολιτιστικής αναγέννησης και της ελεύθερης δημιουργίας. Το πρόγραμμα που θα φέρει στο προσκήνιο τη νέα γενιά. Και πάνω από όλα : ΘΑ  ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».
 
Η Ραλλία Χρηστίδου με την κιθάρα της 
 «Σε αυτές τις εκλογές» εξήγησε η Ειρήνη Κατσινοπούλου, « η μάχη είναι ανάμεσα στον παλιό κόσμο και τον νέο. Ανάμεσα στην παραίτηση, την απάθεια και την ελπίδα. Ο λαός ξέρει  το παλιό, το φθαρμένο και διεφθαρμένο. Ξέρει αυτούς που  χρεοκόπησαν και την πόλη και εμάς. Αυτή η πόλη δεν μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της από κείνους που την έχτισαν με τις μίζες και τα ρουσφέτια, με το Δήμο λάφυρο και δυνάστη, με τα υλικά της διαπλοκής και της εκμετάλλευσης, με το σχέδιο της υποτέλειας και της υποταγής, με τους ακροδεξιούς και τους φονιάδες. Νομίζουν και κυρίως ελπίζουν, ότι οι δημότες του Ηράκλειου έχουν πάθει μαζική αμνησία. Όλοι υποστηρίζουν ότι είναι ανεξάρτητοι. Πρώτα απ όλους ο σημερινός δήμαρχος, ο κ Βλασσόπουλος. Είναι το «ανεξάρτητο» μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Λένε ότι νοικοκυρέψανε τα οικονομικά του Δήμου. Πως;  Με την ευλαβική εφαρμογή του Καλλικράτη και υπό τον πέλεκυ του Οικονομικού
Η Καλλιόπη Βέττα
Παρατηρητηρίου; Με το δάνειο που πήρανε από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να βγαίνει με το ζόρι ισοσκελισμένος  ο προϋπολογισμός; Με την περικοπή κατά 30% των μισθών των εργαζομένων;  Με το να μη διεκδικήσουν  τα φέσια από τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου; Λένε πως το χρέος ήταν τριάντα εκατομμύρια. ΓΙΑΤΙ; Ποιοι και με ποιους τρόπους καταχρέωσαν τον Δήμο και τις επιχειρήσεις του; Ποιοι και ποιους συγκαλύπτουν; Γιατί συγκαλύπτουν ότι το Φιξ δεν είναι ανοιχτό για τους κατοίκους;  Ποια άλλη λέξη εκτός από θράσος, ταιριάζει σε όσους κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις  ότι θα αποκτήσουμε το κτήμα Φιξ;  Αυτόν ακριβώς τον χώρο που χαρίστηκε στους κληρονόμους Φιξ από τη δική τους εγκληματική στάση. Με τη συνέργεια και τη συνενοχή τους. Τον καιρό που ήταν στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Τον καιρό  που στάθηκαν εχθρικοί στην Επιτροπή Κατοίκων για τη διάσωση του κτήματος ΦΙΞ. Της μοναδικής προσπάθειας που έγινε από αυτούς που πονάνε στα αλήθεια για την πόλη.»
«Έχω να πω, και κάτι ακόμα ανέφερε η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών, στον επικεφαλής της ΔΑΣΗ, τον κύριο «αφήστε με να ολοκληρώσω». Δεν θέλουμε  να ολοκληρώσει. Δε θέλουμε κι άλλο χαμένο ΦΙΞ, δε θέλουμε κι άλλο χτισμένο νταμάρι, δε  θέλουμε κι άλλη χρεοκοπία του Δήμου και των επιχειρήσεων του. Ο οποίος όταν ήρθε η ώρα των ελέγχων και των καταλογισμών, έσπευσε να σωθεί , μόνος του  για τον εαυτό του. Φορτώνοντας τις ευθύνες του στους συνεργάτες του! Και τώρα τολμά να πιάνει στο στόμα του τον Γρηγοριάδη!  Αυτός που δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει πως  ένας καταξιωμένος και στην επαγγελματική και στη δημόσια ζωή του αγωνιστής μπαίνει υποψήφιος, σαν απλός στρατιώτης! Και ας μας πει επιτέλους γιατί ακυρώθηκε το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ που θα είχε δώσει ποιότητα και ταυτότητα στο κέντρο της πόλης».
 Κλείνοντας η υποψήφια Δήμαρχος Ε. Κατσινοπούλου δεν δίστασε να θίξει και το θέμα του φύλου, λέγοντας: «κάποιοι, όσο προοδευτικοί και δημοκράτες κι αν δηλώνουν, στην πραγματικότητα δεν αντέχουν να έχουν απέναντι τους μια γυναίκα. Μια γυναίκα με επιχειρήματα, με άποψη, με αγωνιστικότητα. Δεν αντέχουν νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, δημιουργικούς, αφοσιωμένους στη δημοκρατία και στο λαό και όχι στα μεγάλα συμφέροντα και στην προσωπική ιδιοτέλεια».
Η πλατεία ήταν γεμάτη..

        Στην κεντρική εκδήλωση του Δικτύου Πολιτών- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο δόθηκε και μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης συναυλία με σύνθημα «Πολεμάμε για τη ζωή μας –Τραγουδάμε για το μέλλον μας», Συμμετείχαν  καταξιωμένοι και  νέοι ερμηνευτές και μουσικοί. Οι: Καλλιόπη Βέττα (με τον συνθέτη Γ. Κ. Ιωάννου στο πιάνο), Ραλλία Χρηστίδου (γέννημα- θρέμμα Νεοηρακλειώτισσα) Σάκης Τσιλίκης, Βασίλης Παναγιωτίδης, Νίκος Τουλιάτος.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ε. Αυλωνίτου, Χ. Καφαντάρη, Δ. Τσουκαλάς, Δ. Στρατούλης ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος με τη «Δύναμη Ζωής» και υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι Σ. Αγογλωσσάκης, Α. Βρούστης, Θ. Δημάκης, Κ. Ζαχαριάδης, Κ. Μαλακού, Ν. Σιαφάκα Καπάδαη και Α. Τζίβα.

Δείτε το video εδώ

ή  https://www.youtube.com/watch?v=s1r846pYbaI

H Ειρήνη Κατσινοπούλου μαζί με τον Γιώργο Καραμέρο,
 υποψήφιο Αντιπεριφεριάρχη με τη "Δύναμη Ζωής" της Ρένας Δούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου